Foto coming soon
website in opbouw

“Door mijn zeer ondernemende ingesteldheid, begon mijn carrière als webdesigner / Marketeer eigenlijk al tijdens mijn studies Digital Design & Development in Howest Kortrijk.”

Samaey

Op deze pagina vindt u interessante informatie over mijn werkwijze, de software die ik gebruik, richtprijzen van websites en webshops, en enkele veelgestelde vragen. 

Hoe werk ik?

Mijn Workflow

Bij het bouwen van een website of webshop volg ik altijd een specifiek stappenplan. Op die manier blijft alles georganiseerd en duidelijk, en kan de klant meevolgen met mijn werk en evalueren wanneer nodig.

Na de overeenkomst stel ik zoveel mogelijk vragen om de klant z’n doelen zo goed mogelijk te begrijpen. Daarna doe ik een markt- en zoekwoordanalyse en vergaar ik tekst en foto’s via de klant om de website van unieke content te voorzien.

Wanneer ik alle benodigde informatie heb en begrijp wat men met het project wilt bereiken, begin ik te werken aan een eerste ontwerp en lever ik de kleurenkeuze, lettertypes, layout en algemene stijl. Bij akkoord ga ik over tot de ontwikkeling van de website.

Deze stap kan overgeslaan worden naargelang het budget van de klant.

Is het ontwerp goedgekeurd? Dan beginnen we aan de ontwikkeling en programmering van de website. Een belangrijke stap hierbij is het optimaliseren van de website voor de zoekmachines Google, Bing en Yahoo, zodat de website voor klanten zorgt!

Wanneer alles is afgewerkt, worden één of meerdere evaluatiesessie ingelast om bij te sturen waar nodig. Bij goedkeuring wordt het nieuwe ontwerp online geplaatst.

wat gebruik je?

Software

Er wordt altijd gebruik gemaakt van professionele tools en software voor het bouwen van websites of webshops. Websites worden professioneel gebouwd in WordPress (het vaakst), Drupal, Shopify of HTML5/CSS3. Dit zijn enkele van de tools die ik dagdagelijks gebruik.

Wat is dat?

Google Certified?

Op de hoofdpagina van mijn website ziet u dat ik Google Analytics Certified en Google Ads certified ben. Dit wil zeggen dat ik geslaagd ben voor mijn examen bij Google, die mijn kennis van de laatste nieuwe veranderingen op de proef stelt. Deze test dient overigens elk jaar gedaan te worden!

U mag dus gerust zijn dat uw online marketingcampagnes en de zoekmachineoptimalisatie van uw website in goede handen is.

Veelgestelde vragen

F.A.Q.

Veel dezelfde vragen komen vaak terug voor, misschien vindt u een antwoord hier terug?

Dit is moeilijk te beantwoorden aangezien elke website anders is en uniek gemaakt wordt. Dit hangt ook vooral af van het aantal pagina’s, het ontwerp en hoeveel functionaliteiten u wilt.

Voor een absolute basiswebsite / onepager kan dit al vanaf €1.200
De meeste websites die ik maak draaien rond een prijs van €1.200 à €4.500
Voor webshops beginnen de prijzen bij €2.000 à €8.000

Dit zijn prijzen allemaal met zoekmachineoptimalisatie inbegrepen. Heeft u genoeg klanten en wilt u gewoon een aantrekkelijke website? Dan liggen de prijzen natuurlijk lager.

Webshops kan u volledig zelf én gemakkelijk beheren. Producten toevoegen, prijzen veranderen, promoties maken, enz…

Websites: de tekst en foto’s kan u veranderen, maar niet de layout. 

Dit hangt natuurlijk weer af van de grootte van het project. Hoewel dit meestal een drietal weken is.

Meestal neen, soms wel.

Ben je klant bij mij voor web- en mailhosting, dan heb je recht op 3 -kleine- veranderingen per jaar.
Ben je klant voor de website maar niet voor de web- en mailhosting, dan wordt het standaard uurtarief aangerekend.

In ieder geval ondersteun ik mijn klanten zo goed en zo snel mogelijk, en stuur ik zeker niet vaak facturen voor kleine aanpassingen.

Ik lees ook graag wel eens...

Een informatief boekske.

Aanraders?
Let me know!